Вода от брезово дърво при грижата за косата. Свойства, ползи и ефекти

То се използва от много време, дава невероятни резултати и всичко е естествено. Какво е то? Брезова вода. Тя е има зашеметяващ ефект при грижата за косата и скалпа. Ето и нейното действие, свойства и какво можете да получите, като я добавите към вашата грижа за красотата.

Какво е брезова вода?

Водата от брезово дърво се използва при грижа за кожата и косата под формата на тонер за лице, при изплакване на косата или като лосион за скалпа. Брезовата вода, наричана още брезов сок, е смес от брезов сок и етилов алкохол. Има както промишлено, така и домашно производство на този продукт. Заради съдържанието на алкохол, тя не е годна за пиене. От друга страна обаче, можете да пиете брезов сок, при който са извличени хранителните вещества, пренасяни от корените до листата и пъпките.

Брезова вода – козметични приложения

Заради съдържанието на алкохол, кожата трябва да се наблюдаваси време на лечението с брезова вода и ако забележите, че тя става суха, спрете да използвате продукта. Как да използвате брезовата вода? Можете да я прилагате върху кожата на главата и лицето, за да се справите с пигментационните петна. Оставете продукта върху кожата за няколко часа или за през нощта. Брезовата вода е много евтина; една бутилка трябва да ви стигне за около месец. Ако желаете, можете да си купите козметика, към която е добавена брезова вода.

Брезова вода за кожа и коса

Брезовата вода е много полезна за кожата и косата. Тя засилва растежа на косата, укрепва корените, спомага за премахването на пърхота и омазняването. Всичко това е възможно благодарение на съдържанието на витамин В. Брезовата вода съдържа и салицилова киселина, която е отговорна за свежестта на кожата и за регулирането на мастните жлези.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следваща статия

Грижа за красотата от вътрешността на Земята. Зелена глина за коса, лице и пиене

вт май 5 , 2020
Зелената глина е сред най-ценните продукти за кожа и коса. Тя се използва от много жени и има добри резултати. Ако искате натурална грижа за тялото, зелената глина може да се окаже правилния продукт за вас. Открийте всички нейни свойства и начини на употреба и разгадайте грижата за красотата, идваща […]