Миене на лице с гъба- Конджак гъби Какво е гъба Конджак?

Гъбата Конджак е направена от целогодишно растение от Азия, известно още като Amorphophallus Konjac. Това растение съдържа хранителни и естествени съставки като протеин, желязо, мед, цинк, както и витамините A, E, D, B1, B12, C. Тази гъба е перфектна за почистване на чувствителна кожа. Освен това този продукт е биоразградим и проявява медицински свойства. Тези специфични гъби са произведени ръчно в стерилни условия, без никакви замърсители.

natural konjac sponge 0

Както може да се предположи, гъбите Конджак се предлагат с различни цветове, свойства, размери и съставки, които допринасят за пречистващите процеси на кожата. Може да разпознаете универсалните гъби, които имат зелена, червена или розова глина и съдържат бамбуков въглен. Всеки модел е предназначен за определен тип кожа. Предлагат се гъби, специално създадени за бебешка грижа. Конджак предлагат и гъби, предназначени за домашни любимци, особено за кучета. Гъбите са много фини, не причиняват нарушаване на епидермиса, раздразнения и не изсушава кожата на лицето.

natural konjac sponge 2Как се почиства лице с гъба Конджак?

Гъбата Конджак почиства лицето и масажира кожата. Така всички нечистотии и черни точки се премахват от повърхността на кожата. Благодарение на масажа, кръвообращението се подобрява и кръвоснабдяването се повишава. Гъбите имат алкална основа, което помага достигането на натурално pH на кожата. Размерът на гъбата е подходящ за ръка на възрастен. При изсъхване се свива. Как се използва гъба Конджак? Преди всяка употреба гъбата се накисва в топла вода. Лицето се масажира с кръгови движения, като ексфолира клетките и подобрява кръвообращението. Като опция, на гъбата може да се постави козметичен продукт за почистване по избор. Имайте предвид, че малко количество от козметичния продукт е достатъчен, защото гъбата значително увеличава действието на продукта. Благодарение на гъбата Конджак може да се изпълни процедура по обезмасляване на лицето, премахване на маски за лице или почистване на грим.

Гъбите Конджак изискват специални грижи

Продължителността за използване на гъбата зависи от грижите, които се полагат. Най- общо гъбата трябва да се подменя на всеки три месеца или ако се забележи, че започва да се начупва. Разбира се, ако по гъбата се появи мъх или гъбички, трябва да се подмени веднага. Всеки път, когато приключите с употребата на гъбата, се препоръчва да я изстискате и да я закачите някъде на изсъхне. Забранено е да се съхранява в банята. При необходимост гъбата може да се постави във вряла вода, за да елиминира евентуални остатъци от козметични продукти от вътрешността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следваща статия

Насладете се от използването на филмов грим. Изсветляваща пудра Glamour Glow from Kryolan.

пт мар. 18 , 2016
Козметиката Kryolan накратко. Марката Kryolan е известна с производството на козметички продукти и аксесоари за грим, предвидени за характеризиране, грижа и оцветяване. Тези продукти се използват в театъра, киното, както и на модни изложения. Kryolan още е известен сред професионалните гримьори, стилисти, творци и тези, които се занимават с ежедневен […]