Топ 6. Най-добрите маски за коса с кератин според фризьорите

Търсите нещо, което ще ви помогне да възстановите увредената и прекалено третираната коса? За щастие има много начини как да го постигнете. Например, можете да попитате фризьора си за персонализирана процедура за коса, или да опитате да отговорите на всички нужди на кичурите си у дома. Нуждаете се само от правилния продукт, който е кератинова маска. Защо кератин? Открийте и вижте 6 продукта, които нямат равни при възстановяването на косата!

Събуждате се сутрин, поглеждате се в огледалото и виждате, че косата ви изглежда като сено. Докосвате я и я чувствате чуплива, груба и суха. Даже няма да говорим за цъфтящите краища, тъй като вече сте свикнали те винаги да са там. Косата ви е скучна, суха и лишена от блясък. Има ли нещо, което можете да направите?

Как да възстановите увредената коса?

Всяка повреда може да бъде възстановена. Дори и най-сериозната. Понякога трябва да започнете като подкъсите кичурите, но накрая повечето проблеми ще са решени с правилните продукти – особено тези с кератин.

Кератинът е главен протеин, от който косъма е изграден. Той сформира малки кутикули, които приличат на керемиди и точно като тези на покрива, кутикулите обвиват косата. Слой след слой те защитат всеки косъм, доставяйки му устойчивост. Ако косата е увредена, те стават по-слаби, тоест им липсва кератин.

Така че, ако планирате да подкъсявате косата си, тъй като смятате, че нищо няма да може да й помогне, опитайте първо с маска за коса с кератин.

Най-добрата маска за увредена коса

Коя възстановяваща процедура ще помогне цялостно на кичурите ви? Маската за коса изглежда като най-разумното решение, което действа отвътре на косъма, а не върху външния слой, както правят балсамите. Но не избирайте случайна маска! Ако искате да видите най-добрите резултати, посегнете към продукт, който е направен да удовлетвори нуждите на увредената коса. С други думи, трябва да търсите маска за коса, която:

  • е богата на хранителни вещества, но не съдържа парабени, фталати, PEG-и и други съставки, които могат да дехидратират и влошат още повече състоянието на косата.
  • съдържа кератин, който в идеалния вариант е хидролизиран, тъй като молекулите му са достатъчно малки, за да проникнат дълбоко в косъма, възстановявайки отвътре всички нишки.
  • прави повече от това само да възстанови след увреждане, което означава, че също така продуктът би подхранвал, съживявал, хидратирал, укрепвал, подобрявал устойчивостта и защитавал.
  • е с много висока оценка и е получила позитивни ревюта от жени, професионалисти, фризьори и собственици на салони, които са я използвали и я препоръчват.

С тези съвети откриването на правилната маска за коса за увредени кичури би трябвало да е много по-лесно. Нека да започваме!

Топ 6 кератинови маски за коса

Ако нямате време да търсите най-подходящата маска за коса, или ако ви е трудно да разберете сложните списъци със съставки, следващата класация трябва да ви е полезна. Ето 6-те най-добри маски за коса за увредена коса – кератинови маски, които си струва да имате. Продуктите, споменати по-долу са препоръчани от професионални стилисти, което е истинско доказателство, че продуктите са с високо качество. Не на последно място, споменатите маски са най-избираните от потребителите в този момент.

1. NANOIL, KERATIN HAIR MASK

най-добрата маска за коса Nanoil Keratin Hair Mask

Маската за коса с кератин от Nanoil е най-доброто решение за увредени кичури, не само защото е направена от ценен хидролизиран кератин, който има силно възстановяващо действие, но и тъй като това е лека процедура с висока ефективност, която съдържа само най-добрите съставки. Освен кератин, тази маска е обогатена и с пантенол и безопасните за косата силикони. Благодарение на тези 2 съставки Nanoil Keratin Hair Mask възстановява увредените кичури само за няколко седмици, възвръщайки им здравето и красотата. Все пак най-големият плюс на тази маска е това, че тя подобрява външния вид на косата още след първото използване. Оставете маската са върши своята магия, като я нанесете върху тъкмо измита коса. Премахнете я след 15 минути, за да се възползвате от супер гладки, бляскави и лесни за разресване кичури. Без съмнение тази маска ще издигне процедурите, които правите на съвсем ново ниво.

Повече информация на: nanoil.bg

2. PHYTO, PHYTOKERATINE EXTREME MASK

Още една маска за коса, която се препоръчва при тънка, скучна и увредена коса, е Phytokeratine Extreme Mask от бранда Phyto. Това е възстановяваща маска, обогатена с кератин на растителна основа, направен от 18 различни аминокиселини. В този продукт кератинът е комбиниран с масло от шеа и от боабаб, което означава, че тази формула не е подходяща за всички видове коса, тъй като може да натежи на кичурите, които не понасят добре растителните масла. В повечето случаи обаче, този продукт успява да премахне увреждането, да подхрани, подсили и добави блясък към косата. Въпреки че ефектът на дълбоко възстановяване е лесен за постигане, трябва да платите доста за него – това е една от най-скъпите маски за коса с кератин.

3. GOLDWELL, KERASILK CONTROL MASK

Кератиновата маска, лансирана от Goldwell, е още едно предложение за тези, които търсят козметика, която да възстановява увредената коса. Тъй като е направена от 2 ценни съставки: кератин и пантенол, този продукт е идеален за възстановителни процедури в домашна обстановка. За съжаление списъкът с вещества включва и някои, чийто ефект е съмнителен. Главната задача на тази маска е да направи кичурите гладки след измиване и тя успява да постигне това доста добре, предотвратявайки избледняването на цвета. Препоръчва се за неконтролируема коса, която трябва да се опитоми.

4. MONTIBELLO, KERATIN FORCE MASK

Въпреки че Montibello е точно под подиума, това не означава, че не заслужава внимание. В малката опаковка намирате формула, богата на кератин – протеин, отговорен за дълбокото възстановяване на косата. В допълнение този продукт съдържа и протеини на растителна основа и гума гуар, която подсилва възстановителния ефект на продукта. Тази маска, която защитава от топлина, се препоръчва главно за тези, които често използват горещи инструменти за стилизиране, за да се намали риска от увреждане, заради високите температури. Добре е, че този продукт не е скъп и често се използва в салоните. Само малко количество от маската е достатъчно, за да имате по-лесни за разресване и защитени от топлината кичури.

5. KEUNE, CARE KERATIN MASK

Най-скъпата маска в този списък и като цяло на пазара е Keune Care Keratin Mask. Наистина трябва да похарчите много, за да я имате. В замяна получавате формула, която е богата на кератин, пантенол, масло от шеа и уникалния Quat комплекс, който е отговорен за защитаване на косата от високи температури. Тази козметика се препоръчва най-вече на хората с тънка коса, както и при лесно наелектризирваща се. Тя помага на косъма да задържи водата, подсилва го и го защитава от чупливост. Най-доброто нещо на този продукт е количеството и времето, които са нужни за една процедура – можете да го премахнете след само 2 минути.

6. BRAVE. NEW. HAIR., KERATIN MASK

Това е маска за слаба, чуплива и неконтролируема коса. Този видимо обикновен продукт, който може да е ваш на ниска цена, оставя косата по-силна и гладка. Отговорен е и за подобряване на хидратацията и кичурите и улеснява стилизирането. Заедно с кератина, този продукт съдържа 2 масла: от боабаб и таману. Това е формула без сулфати, силикони и вазелин, което означава, че е добре направена. Тази маска не е най-популярната, поради което е на последно място в тази класация. Ако решите да я използвате, възможно е този продукт да ви изненада позитивно. Особено след като разберете колко лесна е за използване и колко е полезна за косата.

Следваща статия

Спирали за Вежди - Нашите Топ 5 Предложения!

сб дек. 26 , 2020
Спиралите за вежди все още са на мода! Спиралата за вежди е един от най-популярните продукти за грим на вежди, независимо дали веждите ви са дръзки и изразени, или тънки и силно оскубани. Всички обичаме да се грижим за веждите си. Добрата спирала за вежди може да ви спести много […]