Ефиктивни маски за увредена коса

Всички ние искаме своята коса да изглежда здрава и сияйна, но въпреки най-добрите ни усилия, инога косата ни може да стане суха и увредена. Има много причини за увреждането на косата, включително неправилно използване на продукти за стилизиране, замърсяване, изветряване и намаляване на естествените мазнини. Спешно се нуждаем от ефективни маски за увредена коса.

Маска с мед и масло от жожоба

Медът е известен със своите възстановяващи свойства, докато маслото от жожоба помага да се върне естествения блясък на косата. Смесете равни части от двете съставки и нанесете върху косата, като започнете от корените и стигнете до върха. Оставете маската да действа около 30 минути, след което изплакнете.

Маска с авокадо и гроздов сок

Авокадото е известен със своите възстановяващи и омекотяващи свойства, докато гроздовият сок помага за изглаждане на повърхността на косъма и подобрява общата му състояние. Вземете зряло авокадо и смелете го до получаване на паста, след което добавете пет-шест капки гроздов сок. Оставете маската да действа около 20 минути, след което изплакнете.

Маска с кокосово масло и жълтък

Кокосовото масло е известно със своите възстановяващи свойства, докато жълтъкът укрепва косъма и добавя блясък. Смелете равни части от двете съставки и нанесете върху косата, като започнете от корените и стигнете до върха. Оставете маската да действа около 30 минути, след което изплакнете.

Маска с алое вера и орехово масло

Алое Вера силно хидратира и подхранва косата, докато ореховото масло добавя блясък и подпомага възстановяването на косата. Смелете равни части от двете съставки, нанесете върху суха или влажна коса и оставете да действа за около 30 минути, след което изплакнете.

Заключение

С ежедневното използване на тези ефективни маски за увредена коса, ще забележите, че косата ви постепенно се възстановява и става по-здрава и сияйна. Помнете, че най-важното е да се грижите за здравето и благосъстоянието на косата си и да използвате продукти, които са подходящи за потребностите на вашата коса.

Надяваме се, че тези рецепти за маски за увредена коса ще се окажат полезни за вас. Помнете, увредената коса изисква по-голяма грижа и внимание. Идеалното решение е да предотвратите увреждането на косата, но ако това не е възможно, тези маски ще ви помогнат да възстановите нейния здрав вид.

Следваща статия

Новите маскари от Estеe Lauder: Pure Color Envy – проверете ги!

нд ян. 8 , 2017
Estее Lauder има цяло разнообразие на продукти, които може да допринасят към твоята грижа за красотата. Марката вече представя своя най-новата колекция от маскари – Pure Color Envy. Очаквай да извлечеш максимално предимство от луксозната формула, която събира полезните активи за грижата за очите ти. Защо да пробвате маскара Pure […]