Активен въглен – козметични свойства и употреба

Въпреки че активеният въглен стана известен като лек при стомашни проблеми, той има и козметични свойства, които помагат при лечение на акне, намаляване черните точки, избелване на зъбите и решаване на проблема с мазната коса. Какви други козметични свойства има активният въглен и как се използва? Къде можете да го закупите?

Активен въглен – козметични свойства

Активният или с други думи терапевтичният въглен е изцяло естествена съставка и е безопасен за външна и вътрешна употреба. Порестата му структура позволява свързване и абсорбиране, което привлича замърсителите, токсините и бактериите дори и от по-дълбоките слоеве на кожата. Като резултат той има почистващи и противовъзпалителни свойства, ексфолира мъртвия епидермис и балансира секрецията на себума. Той също освежава, изсветлява и успокоява инфектираната кожа.

Активният въглен се грижи при акне, мазна кожа и черни точки. Въпреки силния ефект срещу акнето, той не дразни дори и чувствителната и податливата на алергии кожа, така че може да се използва всеки ден.

Активният въглен подобрява състоянието на скалпа и косата

Въгленът почиства в дълбочина скалпа и косата. Премахва себума и нечистоиите и в същото време осигурява свежест, обем и скоклива коса. Подпомага борбата с пърхота и прекаленото омазняване на косата.

Активният въглен като домашно приготвен продукт за избелване на зъбите

Активният въглен може да бъде използван за избелване на зъбите у дома, като само премахва замърсяването, причинено върху емайла и не го нарушава. Избелващият ефект може да се забележи дори след първото използване.

Активен въглен – козметична употреба

За да приготвите домашна козметика с активен въглен, най-добре е да срежете капсулите и да изсипете праха. Много по-трудно е да се изпозва въглен на таблетки; за да стане на прах, трябва първо добре да го смачкате в хаванче или пасатор.

Имайте предвид, че при използването на активен въглен за козметични процедури, има шанс всичко наоколо да се изцапа. За щастие въгленът лесно може да се почисти от повечето видове повърхности.

Скраб за лице и тяло с активен въглен

За да го приготвите, смесете 10 порции от праха с четири супени лъжици зехтин и една чаена лъжица мед. Скраба за лице и тяло, който ще получите, ще почисти кожата от нечистотии, ще изравни тена и ще премахне мъртвите клетки. Използвайте го веднъж на седмица, например под душа.

Активен въглен за мазна коса

Добавете праха от една капсула към шампоана и измийте косата си с него два пъти в седмицата. Резултатът ще е чиста, свежа и повдигната от корените коса. За съжаление косата може да се усеща суха, затова не забравяйтге да нанесете и подхранващ балсам.

Избелваща паста за зъби с активен въглен

За да я приготвите, смесете праха от три таблетки или капсули с една чаена лъжица кокосово масло. Благодарение на добавеното масло, сместа ще бъде по-смазваща и ще придобие избелващи и антисептични свойства. Използвайте сместа, за да миете зъбите се внимателно три пъти на седмица по 2-3 минути, докато не постигнете желания избелващ ефект. След това нанасяйте сместа веднъж седмично, за да поддържата резултата.

От къде мога да закупя активен въглен?

Активният въглен е наличен във всяка аптека под формата на таблетки или капсули прах. Една опаковка не би трябвало да струва повече от един голям шоколад, така че можете да видите сами, че активният въглен е не само с разнообразни приложения, естествен и безопасен, но и евтин. На козметичния пазар той може да бъде открит главно като съставка в антибактериална козметика и такава против акне като например в маски за лице, почистващи препарати за лице, скрабове и сапуни. В допълнение той се използва и в някои шампоани и пасти за зъби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следваща статия

Nanobrow - това е серум за подсилване на веждите за хора с най-високи изисквания!

пн мар. 30 , 2020
Борите се с тънки, недобре изглеждащи вежди? Много от нас се притесняват от един и същ проблем, правейки напразен опит да намерят перфектно средство. Изненадващо, оказва се, че само един продукт е всичко необходимо, за да се сдобиете с желания вид. Този продукт е… Nanobrow! Последните проучвания показват, че жените […]