Дождевата точка – Ми наистина не обичаме влажността на вълните ни?

Да, ние си правим пълна нуда, когато се стремим да се защитим от влажността на нашите коси. Влажността може да прави хардиране на влакната и да ви даде неорганични вълни. Но до къде това е валидно? Ние се справяме с влажността в въздуха, но до къде сме готови да идваме с влажността в косите ни? Давайте да проучим за дождевата точка и как тя може да ни помогне да имаме здрави и блистерни коси.

Какво е дождевата точка?

Дождева точка е височината на белеза, до която влажния въздух трябва да се охлади, за да се открие тази влажност. Влажността на въздуха на дождевата точка се различава в зависимост от температурата на въздуха и налице. За да обясним по-детайлно, как влажността може да промени влакната си и да ви даде неорганични или застудени вълни, трябва първо да разберем какъв е дождевият проблем. Той е доста прост да се разбере, ако знаете няколко основни неща за дождевата точка.

Докато температурата на въздуха все още е доходяща, влажността във въздуха се увеличава. Когато влажността достигне до дождевата точка, която зависи от температурата на въздуха, точката става критична. Докато температурата на въздуха достига пак до дождевата точка, то значи, че влажността е твърде висока и ще започне да се отразява върху косата ви. Тази влажност проваля влакната и прави косата ви неуредена и с балансиран изглед.

Дождевата точка и влажността в косите

Влажността в косите ви може да прави хардиране на влакната и да ви даде неорганични или застудени вълни. То прави или забавя процеса на шампоаниране или ясен процес за прически да се постигне. Тук се появява дождевата точка. Дождевата точка е точката на въздуха, на която влажността е застиваща. Възстановяване и пресищане на тази малка граница променя влагата и прави прическата ви лесна и дълготрайна.

Но наистина

Следваща статия

Науката зад серумите за коса: Действително ли работят?

чт ное. 1 , 2012
Има ли по-добро усещане от това, когато вашата коса е мека, блестяща и здрава? Това е постижимо с помощта на серумите за коса, които стават все по-популярни в козметичната индустрия. Те обещават да подобрят състоянието на косата, благодарение на своята концентрирана формула с високоефективни активни съставки. Но действително ли тези […]