Обем на Вашата коса


Въведение

Косата е просто едно от тези неща, които очевидно внасят самочувствие и самоувереност във всеки един от нас. Маратонът на подхранване, поддържане и стилизиране на косата може да е уморителен, но в крайна сметка струва си всеки един усилия на фона на това колко страхотно изглеждаме, когато нашата коса е просто неописуемо невероятна! В тази статия ще ви даме всички подробности при создаване на обем на косата ви.

Как да добавите обем?

Експертите считат, че най-добрият начин да добавите обем към тази коса е като използвате правилния шампоан за обем. По принцип тези шампоани съдържат протеини, които укрепват косъма и му придават по-плътен и по-гъст вид. Трябва, обаче, да се има предвид, че те могат да бъдат малко по-изсушаващи от останалите шампоани.

Опитайте се да не използвате балсам

Ние познаваме балсама като мекотел, който облекчава косата и я прави неустоимо мека и гладка, но за съжаление това има своята цена. Балсамът натоварва косата, което води до недостиг на обем.

Употреба на продукти за обем

Например, може да използвате продукти за стайлинг, които помагат да се увеличи обема на косата. Трябва да се съобразите с текстурата на косата си и да изберете продукт, който спомага за обема, като в същото време е подходящ за вашия тип коса.

Употреба на пресa за коса

Ако искате да добавите допълнителен обем към косата си, пресата за коса може да бъде безценен инструмент. Различните приставки и настройки на пресата ви позволяват да създадете различни стилове и обеми.

Използване на къдрици

Използването на къдрици може да бъде естествен начин да добавите обем към косата си. Имайте предвид, че трябва да изберете правилния размер на бигудите в зависимост от дължината на косата ви и от желания от вас обем.

Конструиране на обем с ръце

Също така, можем да предположим, че можете лесно да изградите обема на косата си чрез правилните движения на ръцете. Тези техники са прости и могат значително да увеличат обема на вашата коса.

Заключение

В крайна сметка, когато става дума за добавяне на обем към вашата коса, основната цел е да се гарантира, че идеалните съставки, техники и продукти са на ваша страна. Има безброй варианти, които можете да опитате, и нещо ще работи за вас. Обемът на косата може да изглежда малко труден за постигане, но с правилните методи и продукти, всеки може да има буйни и обемни коси!

Следваща статия

Науката зад серумите за коса: Действително ли работят?

сб ян. 13 , 2018
Всеки, който е преминаваха през различни бутикови продукти за коса, е натъкнал на серуми за коса. Но колко от нас действително разбират какво правят тези продукти? Разберете по-долу за науката зад серумите за коса и дали наистина функционират. Какво точно е серум за коса? Серумът за коса е продукт за […]