Оформяне и попълване на веждите: всичко, което трябва да знаете

Веждите са ключов елемент на нашия лицев облик и могат да направят огромна разлика във външния ни вид. Правилно оформените и попълнени вежди могат да изтъкнат нашите най-добри черти и да добавят завършеност към целия ни образ.

Какво означава „попълване на вежди“?

Попълване на веждите означава добавяне на цвят и плътност към веждите, за да изглеждат по-пълни и добре формирани. Това може да стане с помощта на различни продукти, като моливи за вежди, гелове, пудри и накрая – перманентен грим.

Какво е „оформяне на вежди“?

Оформянето на вежди включва различни методи за премахване на излишни косъмчета около веждите, за да се придаде определена форма. Това може да включва пинсет, вакса, нишка и дори лазерно епилиране.

Eyebrow shaping and filling

Защо е важно попълване и оформяне на вежди?

Веждите могат да бъдат ключов елемент на лицето ви, изящно формираната и попълнена вежда може да представи облика на лицето ви по най-добрия начин. Това преобразява целия ви облик, като добавя обем и структура.

Стъпки за перфектното оформяне на вежди

  • Определете формата: Вземете дълга права линия и поставете я върху носа, точно под средата на веждата ви. Това е мястото, където трябва да започне всяка вежда.
  • Откритие на аркадите: Използвайте същата линия, за да откриете къде трябва да бъде равнището на арката във вашата вежда.
  • Завършете веждата: Завършете формата на веждата като завъртите правата линия, така че крайният ѝ край да минава през края на очната линия.
  • Направете оформянето: Можете да използвате пинсет, вакса или лазерно епилиране, за да премахнете всички косъмчета, които ви пречат.

Продукти за попълване на вежди

От моливи, до гелове и пудри, изборът на продукти за попълване на вежди е много голям. Но независимо от продукта, който изберете, ключов елемент е да намерите правилният цвят за вашите вежди.

Моливи за вежди

Моливите за вежди се предлагат в широк спектър от цветове и могат да бъдат остри или меки. Леко наситени и лесни за управление, те са идеални за попълване на тънки и прорядени участъци.

Гел за вежди

Гел за вежди е отлична алтернатива за по-естествено изглеждаща вежда. Той държи косъмчетата на място и добавя дискретен цвят и контур.

Пудра за вежди

Пудра за вежди е добър избор, ако имате дебели вежди и искате да добавите малко цвят и плътност, без да ги натоварите.

В заключение

Оформянето и попълването на веждите е въпрос на лични предпочитания и стил. Било то с молив, гел или пудра, важното е да се почувствате красиви и уверени в себе си. Въпреки това, помнете, че веждите ви са уникални и никога не е добра идея да се опитвате да копирате веждите на някой друг. Намерете това, което работи най-добре за вас и ви най-много харесва, и се наслаждавайте на процеса!

Следваща статия

Обем на Вашата коса

чт дек. 7 , 2017
Въведение Косата е просто едно от тези неща, които очевидно внасят самочувствие и самоувереност във всеки един от нас. Маратонът на подхранване, поддържане и стилизиране на косата може да е уморителен, но в крайна сметка струва си всеки един усилия на фона на това колко страхотно изглеждаме, когато нашата коса […]