Как Да Отгледаме Косата Си

Дълга коса

Всяка жена знае колко време отнема отглеждането на дълга, красива коса. Процесът може да бъде сложен и тревожен, но няма причина той да бъде такъв. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да ускорите растежа на косата си и да я подкрепите по време на този процес.

Витамини и Минерали

Витамините В, Ц, и Е, желязо, цинк и омега-3 мастни киселини са жизненоважни за растежа на косата. Присъствието на тези компоненти във вашата диета ще подпомогне здравината на вашата коса, укрепвайки я и подпомагайки бързия й растеж. Постарайте се да приемате повече продукти, богати на тези микроелементи и витамини, като зеленчуци, плодове, риба и житни зърна.

Правилен Период на Отглеждане

Отглеждането на косата до хората до глезените не е устойчив подход. Правилното отглеждане на косата включва щадящи стрижки през целия процес. Така ще имате възможността да се справите с разделянето на върховете, което може да увреди косата ви драстично.

Любов към Вашата Коса

Вложете време в грижите за косата си. Постарайте се да избягвате агресивни третирания като прекомерно изправяне, използване на преси за коса и агресивно чешане. Използвайте неагресивни продукти за стилизиране и обичайте косата си на всяка стъпка от пътя й – от корените до самите върхове.

Естествени Маски за Коса

Използвайте естествени маски на базата на мед, авокадо, олио от арган, кокосово масло и яйца, предназначени за подхранване и възстановяване на косата. Те ще подкрепят растежа на косата ви и ще и придадат допълнителен блясък и богатство.

Въпреки че отглеждането на косата си може да е труден и бавен процес, всички тези действия могат да помогнат за ускоряване на растежа на косата и да подобрят нейното общо състояние. Бъдете търпеливи и се грижете за косата си, и с времето тя ще ви отплати със своята красота и здравина.

Следваща статия

Грижа за кожата при склонност към акне

пн юни 10 , 2013
Ако сте склонни към акне, знаете добре, че стратегията за постигане на свежа и ясна кожа включва повече от просто измиване на лицето два пъти на ден. Да, чистотата е важна, но предприемането на правилните грижи за кожата също е важен аспект от контролирането на избухванията на акне. Разберете типа […]