Как да отглеждаме косата си

Въведение

Отглеждането на дълга коса може да бъде труден процес, изпълнен с предизвикателства. Трябва да се изправим срещу бавния растеж на косата, разделяне на краищата и безброй други пречки. Но с правилната грижа и почерпени съвети, всичко е възможно! В този блог ще споделя няколко полезни съвети, за да ви помогна да отгледате косата си бързо и здраво.

Здравословното хранене е ключово

Едното от най-важните неща, които трябва да се имат предвид при отглеждане на косата, е храненето. Витамините и минералите, които получавате от храната си, са ключови за здравословния растеж на косата. Белтъчините са особено важни, тъй като косата е предимно съставена от кератин – вид белтък.

Редовното подстригване

Въпреки че може да изглежда противоречиво, редовно подстригване на косата може да бъде много полезно за нейния здравословен растеж. Това помага за предотвратяване разделянето на краищата, което може да доведе до повече бръснене и повреда по-късно.

Внимавайте с топлината

Топлината може да причини сериозни повреди на косата – особено ако сте склонни към използване на термични уреди като изправящи преси и къдрогени. Те действат като отопляват косъма и променят неговата структура, за да се формира определена прическа. Въпреки че резултатите могат да изглеждат добре, това може да нанесе трайни повреди, особено ако нямате правилната защита.

Използване на естествени продукти

Използвайте естествени продукти за косата, ако искате да отгледате дълга и здрава коса. Тези продукти са по-вероятно да имат витамини и минерали, които подпомагат здравословния растеж на косата.

Заключение

Отглеждането на косата си до желаната дължина може да отнеме време и търпение, но е възможно ако следите правилната грижа. Горните съвети могат да ви помогнат да отгледате по-дълга, по-здрава коса. Запомнете, че най-важното е да грижите за косата си вътрешно и външно.

Публикувано на:

Следваща статия

Арганис Колекция за Коса

пт юни 10 , 2016
Арганис колекция за коса е нещо безсравствено. От костюми до продукти за поддържане на здравата коса, колекцията на Арганис съставя предимството на цялото произвеждано в Мароко масло арганис. Арганис маслото е богато на жирни киселини, витамини и антиоксиданти, които хранят и поддържат на косата. Неговите лечебни свойства го правят фаворит […]