Шампоаниране и Кондициониране – Вашата Рутините за Грижа за Косата

Всеки иска възможно най-доброто за своята коса, но не всеки разбира какви продукти и техники са наистина полезни и как да ги използва правилно. Основата на перфектната рутина за грижа за косата е миване с шампоан и условие

Шампоанирате

Шампоанирането е първата и основна стъпка от вашата рутина за грижа за косата. То отстранява мазнините, натрупаните продукти и замърсяванията от скалпа и косата ви. Но как да използваме правилно шампоана?

Изберете правилния шампоан

Всичко започва с избора на правилния шампоан. Важно е да знаем какъв е типът на нашата коса (нормална, суха, мазна и др.) и да изберем шампоан, разработен за конкретния ни тип коса.

Намокрете косата си добре

Преди да нанесете шампоана, уверете се, че косата ви е добре намокрена. Водата ще помогне за разпределението на шампоана и по-лесното му отмиване.

Нанесете шампоана правилно

Бележка: Не е необходимо да нанасяте шампоана директно върху косата си. Вместо това, направете малка пяна в ръката си и след това я нанесете върху косата и скалпа си.

Масажирайте скалпа си

При нанасянето на шампоана, уверете се, че правите нежни масажни движения по скалпа. Това ще стимулира кръвообращението и ще помогне за по-доброто отмиване на замърсяванията.

Кондициониране

След шампоаниране следва кондициониране на косата. Кондиционерът допринася за подхранването и хидратацията на косата, след като шампоанът почисти скалпа.

Изберете правилния кондиционер

Също както при шампоана, а-приори за кондиционерите е важно да знаете какъв е типът на вашата коса и да изберете подходящ продукт.

Нанесете кондиционера правилно

Кондиционерът се нанася върху дължините и краищата на косата, по възможност не се нанася върху скалпа, особено ако сте склонни към мазна коса.

Оставете кондиционера за известно време

След като сте нанесли кондиционера, е добре да го оставите за няколко минути преди да го изплакнете, за да може продуктът да проникне дълбоко в косъма и да предостави нужната хидратация и подхранване.

Шампоанирането и кондиционирането са жизненоважни за здравата коса и са основата на всяка рутина за грижа за косата. Изберете правилните продукти за вашия тип коса и следвайте тези стъпки, за да се насладите на здрава и блестяща коса!

Следваща статия

Грижа за къдрава коса: Съвети и предложения

сб сеп. 19 , 2015
Дата: 21 Октомври, 2021 Въведение Къдравата коса може да бъде подарък и проклятие в същото време. Със сигурност това е прекрасен природен аксесоар, който изразява вашата персоналност и самобитност. От друга страна, трябва да вложите повече грижа и усилия, за да поддържате къдравата си коса здрава и красива. Тази статия […]