Видове продукти за кожата

Нека да разгледаме различни видове продукти за грижа за кожата, които са налични на пазара днес.

Почистващи препарати

Почистващите препарати са предназначени да отстранят грим и замърсявания, натрупани по кожата през деня. Някои почистващи препарати съдържат съставки, които помагат на кожата да се справи с проблеми като акне или сухота.

Серуми

Серумите са концентрирани формули, предназначени да комбинират активни съставки директно в кожата. Те обикновено имат по-лека текстура от кремове и могат да проникнат по-дълбоко в кожата.

Кремове и лосиони

Кремовете и лосионите са популярен избор за ежедневна употреба, тъй като те хидратират кожата и я предпазват от външни фактори. Кремовете обикновено имат по-богата текстура от лосионите и често се препоръчват за суха или зряла кожа.

Маски за лице

Маските за лице са интензивна форма на ухапване, която цели специфични проблеми като изсветляване, хидратация или пречистване на кожата. Те обикновено се използват един или два пъти седмично и изискват няколко минути, за да действат.

Тоник и оцветяваща вода

Тоникът и оцветяващата вода са течни продукти, които се използват след почистване, за да премахнат последните следи от замърсявания или излишно грим и да подготвят кожата за последващите продукти.

Ексфолианти

Ексфолиантите помагат за отстраняване на мъртвата кожа и за почистване на порите. Те се използват от един до два пъти седмично в зависимо от нуждите на кожата и вида на продукта.

Очни продукти

Специализираните продукти за околоочният контур обикновено имат по-лека текстура от другите продукти за грижа за лицето и са формулирани, за да се справят с уникалните проблеми на тази област, като тъмни кръгове, бръчки и подпухване.

Конклузия

С изобилието от продукти за грижа за кожата на пазара, е важно да разберете кое е най-подходящо за вашите специфични нужди. Независимо дали сте в търсене на дълбоко подхранващ крем или лек силиконов серум, има продукт, който отговаря на нуждите на всяка кожа.

Следваща статия

Запознайте се с нашата класация на 8-те водещи спирали за вежди и изберете най-добрата от тях!

вт юни 12 , 2012
Спиралата за вежди е продукт, който ви позволява да създадете перфектния грим, без да претоварвате косъмчетата. Подобна е на обикновената спирала, но се различава по консистенцията и по формата на четката. Ефект на боядисване с къна е лесно постижим със спиралата за мигли! Как да изберете най-добрата? Вече имаме отговор. […]