Грижа за кожа, склонна към акне

Skin care products

Акнето може да бъде доста неприятно и изтощително. Но не безпокойте, в тази статия ще ви представим няколко ефективни съвети и продукти, които ще ви помогнат да поддържате кожата си здрава и чиста.

Диагноза на акне

Първото, което трябва да знаете за акнето, е, че това не е състояние, което се случва само на тийнейджърите. Както млади, така и възрастни може да се борят с акне, което е разделено на няколко типа включително черни точки, бяли глави, папули и пустули.

Правилната грижа за кожата

Грижа за кожа склонна към акне може да изглежда сложна, но всъщност е доста проста, ако разбирате какви точно навици и продукти трябва да прилагате.

Почистване на кожата

Най-важното правило в борбата срещу акнето е редовното почистване на лицето. Изберете деликатен почистващ продукт, който не съдържа алкохол или агресивни съставки, които могат да изсушат кожата. Това действие трябва да се извършва поне два пъти на ден – сутрин и вечер.

Тоник за лице

Деликатният лицев тоник помага да се балансира pH стойността на кожата, свива порите и премахва остатъчета от грим и замърсявания.

Хидратация

Дори и мазната кожа се нуждае от хидратация. Изберете безмаслена крем формула, овлажняващ серум или гел за лице, който няма да затрупа порите.

Ексфолиация

Тя помага за отстраняване на мъртвите клетки от повърхността на кожата, като по този начин предотвратява затрупването на порите. Внимавайте обаче да не прекалявате, защото това може да доведе до повреда и раздразнение на кожата.

Избор на подходящ грим

Ако използвате грим, тогава изберете не-комедогенни продукти, които не затрупват порите. Определено избягвайте продукти с тежки масла и восъци в състава си.

Лечение на акне

В зависимост от това колко сериозни са изблици на акне, може да опитате от домашни средства до професионални процедури и медикаменти. Уверете се, че се консултирате с дерматолог преди да започнете с всякаква терапия по-сериозно от използването на продукти за грижа за кожата.

Заключение

Въпреки, че акнето може да се яви доста проблематично и упорито, с подходящите методи, продукти и търпение, то може да бъде справено. Помнете обаче, че няма една универсална рецепта, която да работи за всички. Откриването на най-добрата рутина за грижа за кожата може да отнеме време и изисква персонализиран подход.

Следваща статия

Видове продукти за кожата

пт апр. 13 , 2012
Нека да разгледаме различни видове продукти за грижа за кожата, които са налични на пазара днес. Почистващи препарати Почистващите препарати са предназначени да отстранят грим и замърсявания, натрупани по кожата през деня. Някои почистващи препарати съдържат съставки, които помагат на кожата да се справи с проблеми като акне или сухота. […]