Грижа за красотата от вътрешността на Земята. Зелена глина за коса, лице и пиене

Зелената глина е сред най-ценните продукти за кожа и коса. Тя се използва от много жени и има добри резултати. Ако искате натурална грижа за тялото, зелената глина може да се окаже правилния продукт за вас. Открийте всички нейни свойства и начини на употреба и разгадайте грижата за красотата, идваща от вътрешността на Земята.

Какво е зелената глина?

Зелената глина е едно от най-популярните и силно работещи глини, използвани в козметиката. Тя се добива от силициевите и алуминиевите скали, които са без пясък и други примеси, богати са на витамини и минерали. Използва се вътрешно и външно. Препоръчва се специално при мазна и склонна към акне кожа, черни точки и прекалено много секреция на себума. Тя е зелен прах, който е готов за смесване с вода, имащ неутрален аромат.

Как работи зелената глина?

Зелената глина има лечебни и подхранващи свойства:

  • лекува акне, язви и пъпки;
  • притежава дезинфекционни, абсорбиращи и лечебни свойства;
  • дезинфекцира, подсилва и регенерира кожата;
  • изглажда бръчките;
  • почиства кожата;
  • има антибактериална и ексфолираща сила;
  • засилва кръвообръщението;
  • стяга порите на кожата;
  • матира кожата на лицето;
  • стяга и изглажда кожата.

От какво е съставена зелената глина?

Тя е богата на 20 минерала, които помагат както на кожата, така и на косата. Силиций, магнезий, калций, фосфор, калий, натрий, селен, молибден, цинк, манган, мед и желязо са сред тях. Действието им е фокусирано върху пречистването, успокояването, матирането, стягането и добавянето на еластичност към кожата на лицето, както и укрепването и подхранването на скалпа и косата. Зелената глина пази кожните проблеми надалеч: акне, пигментационни петна, черни точки, прекомерно производство на себум.

Как да използваме зелена глина?

Зелената глина има множество начини на употреба както външно, така и вътрешно. Тя дава прекрасни резултати, когато се нанесе върху скалпа, косата, лицето и когато я изпиете. Как да използваме зелената глина?

Външна употреба

1. Зелена козметична глина за скалп и коса. Смесете четири лъжици глина с 20 мл вода и 10 мл рициново масло. След това нанесете върху косата и измийте с лек шампоан след 20 минути. Вместо масло, използвайте жълтък от яйце. Подобна смес запечатва кутикулите на косата, подсилва краищата на косата, осигурява чувството на облекчение и свежест, предотвратява изтъняването на косата и пърхота.

2. Зелена глина за кожата на лицето. Маската за лице със зелена глина има разнообразни начини на употреба. Успява да намали акнето, почиства порите на кожата, предотвратява прекалената секреция на себума и дори изглажда бръчките. Тази маска за лице възвръща нормалното pH, свива порите, стяга кожата и подхранва. Трябва да я нанасяте веднъж или два пъти на седмица.

3. Компресира. Зелената глина също успокоява болезнените стави и мехури. За да облекчи болката, глината трябва да бъде нанесена върху пострадалото място, да се увие с мокра топла кърпа и да се отмие след около 30 минути. За да засилите ефекта от този глинен компрес, можете да поставите и торбичка с гореща вода.

4. Вана и миене на зъби. Зелената козметична глина е на второ място за миене на зъби и добавяне към вана. Всичко, което трябва да направите, е да изсипете около 100 грама глина във ваната и да я напълните с топла вода. Използвана по този начин, тя успокоява и се бори с целулита. Ако искате да измиете зъбите си със зелена глина, натопете четката за зъби в праха и действайте.

Вътрешна употреба

Зелената глина се използва и вътрешно, като помага за подобряване на храносмилателната система. Тя също:

  • убива болката в случай на алвеоларен периостит и зъбобол;
  • успокоява след вдигане на кръвно налягане;
  • ускорява коагулацията на кръвта;
  • укрепва имунната система;
  • има лечебни свойства в случай на заболявания на ставите и пикочния мехур;
  • помага за лечение на затлъстяване и алергии.

Как да приготвите сместа за пиене със зелена глина? Изсипете една чаена лъжичка зелена глина в чаша с вода и я изпийте (без утайките) 30 минути преди хранене. В случай на странични ефекти, веднага спрете да пиете смес със зелена глина. Вместо това можете да поръсите малко прах от зелена глина върху сандвичите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следваща статия

Косата ви няма обем? Тествайте Nanoil Hair Volume Enhancer

пт февр. 28 , 2014
Косата ви е гъста и тежка, но й липсва обем? Мечтаете за плътни кичури и сте уморени от плоските? Знам кой е най-добрият продукт, който ще ви дари с прекрасен обем и ще поддържа косата ви в най-доброто състояние! Какво представлява Nanoil Hair Volume Enhancer? Това е лек и високоефективен […]
Nanoil спрей за по-обемна коса