Изберете правилният шампоан и балсам за вашия тип коса

Подходящата грижа за косата изисква не само редовна подрязане на краищата и здравословна диета, но също така и правилно подбрани продукти за косата като шампоан и балсам. Изборът на подходящият шампоан и балсам за вашия тип коса може да бъде ключов фактор за поддържането на здрава, красива и блестяща коса.

Шампоан и Балсам за суха коса

Ако косата ви е суха или изтощена, трябва да потърсите шампоан и балсам, предназначени специално за възстановяване на влажността в косъма. Шампоаните и балсамите, богати на масла от авокадо или арган, са отличен избор, тъй като тези масла помагат за възстановяването на хидратацията и блясъка на косата.

Шампоан и Балсам за мазна коса

За мазна коса е изключително важно да използвате продукти, които регулират производството на мастни секрети от кожата на главата. Потърсете шампоан и балсам, които контролират мазнините без да изсушават косата.

Шампоан и Балсам за фини или тънки коси

Ако косата ви е тънка или фина, трябва да изберете продукти, които да допринасят за обема и плътността на косъма. Обръщате внимание на шампоани и балсами, които са обогатени с протеини, за да помогнат на косата да изглежда по-плътна и по-здрава.

Шампоан и Балсам за боядисана коса

Ако сте боядисали косата си, със сигурност бихте искали боята да се задържи по-дълго време. За тази цел, изберете шампоан и балсам, предназначени специално за боядисана коса. Тези продукти помагат да се поддържа боята и да се защити косата от изтощаване, причинено от боядисването.

Шампоан и Балсам за къдрава коса

Къдравата коса изисква специална грижа, за да остане здрава и блестяща. Изисква продукти, които да я подхранват и да я поддържат. Изберете шампоан и балсам, предназначени специално за къдрава коса. Тези продукти ще помогнат да се поддържат къдриците ви блестящи и дефинирани.

Заключение

Вместо да избирате шампоан и балсам на база цена или привлекателен аромат, винаги трябва да се съобразявате с типа на вашата коса. Правилният избор може да направи огромна разлика в изглеждането и здравето на вашата коса. Изберете продуктите за вашата коса внимателно и винаги следвайте инструкциите за използване на етикета.

Следваща статия

Достъпни акценти, които би трябвало да опитате

нд ян. 26 , 2014
Акцентите са безспорен най-добрият инструмент за акцентиране върху важната информация във вашите домашни задачи, студентски документи и делова кореспонденция. Дори да няма да можете да се досетите до първо-класен дизайнерски функции, акцентите ви позволяват да се опита да подобрите вашите документи без да тратите много пари. Достъпното широчина на акценти […]