Правилно Нанасяне на Лак за Нокти

Нанасянето на лак за нокти може да изглежда като лесна задача, но в действителност изисква известни умения и търпение. Трябва да усетите правилната приложима техника и да се опитате да я следвате, за да получите професионален вид на ноктите си. Jason Leake.

Nail polish

1. Подготовка на ноктите

Първата стъпка към прекрасно нанесен лак за нокти е подготовката на ноктите. Първо, трябва да почистите ноктите си и да премахнете стария лак, ако има такъв. Използвайте безацетонов разтворител за лак за нокти, тъй като ацетонът може да изсуши ноктите ви. След това форматирайте нokтите си с помощта на пила за нокти. Ноктите ви трябва да бъдат подрязани и изравнени, за да изглеждат добре.

2. Нанасяме базов пласт

Следващата стъпка е да нанесете базов слой. Той действа като защитна бариера между нокът и цветния лак, предотвратявайки появата на отбелязвания от цветния лак. Базовият слой също така може да помогне на цветния лак да се прилепи по-добре за нокът, като удължи трайността на маникюра ви.

3. Изберете правилния цвят

Изберете цвета на лака, който искате да нанесете. За максимална издръжливост и цветово покритие, нанесете два слоя от избрания цвят, като оставите всеки слой да изсъхне преди да нанесете следващия. Използвайте широка и плоска четка, за да нанесете лака равномерно по цялата дължина на нокът.

4. Правилното нанасяне

Когато нанасяте лак, започнете от средата на нокът и работете към страничните му части. Това ще ви помогне да получите равно покритие над целия нокът. След като целият нокът е покрит, изчакайте около две минути преди да нанесете втори слой.

5. Нанасяне на топ пласт

Накрая, нанесете топ пласт върху цветния лак. Топ пластът помага за заключване на цвета и удължава трайността на маникюра ви. При нанасянето на топ пластът, уверете се, че измивате периферията на нокът, това ще предотврати неговото олющване.

6. Изчакайте да изсъхне

След като сте нанесли всички слоеве, изчакайте поне 15-20 минути, за да дадете на лака достатъчно време да изсъхне. Не забравяйте да избягвате всякакви дейности, които може да повредят маникюра ви.

Следвайки тези прости стъпки, вие ще имате професионален маникюр в комфорта на вашия дом!

Finished nails

Следваща статия

Как да отглеждаме косата си

нд ян. 3 , 2016
Въведение Отглеждането на дълга коса може да бъде труден процес, изпълнен с предизвикателства. Трябва да се изправим срещу бавния растеж на косата, разделяне на краищата и безброй други пречки. Но с правилната грижа и почерпени съвети, всичко е възможно! В този блог ще споделя няколко полезни съвети, за да ви […]