Слънцезащитен крем, направен в домашни условия

Слънчевата радиация не винаги е безопасна. При слънчеви бани се произвежда витамин D, който е необходим на организма, за да се предпазва от болести. Но при по- дълго излагане, може да се получи изгаряне на кожата. Как може да се избегнат тези нежелани ефекти от слънчевите бани? Достатъчно е кожата да се намаже със слънцезащитен крем. Най- добрият е този, направен в домашни условия.

opaľovať2

Приготвяне на слънцезащитен крем в домашни условия

За домашен слънцезащитен крем са необходими: 125 мл. бадемово масло или зехтин, 60 мл. кокосово масло, защото съдържа натурален филтър SPF 4, 60 мл. пчелен восък, две супени лъжици цинков оксид, защото съдържа SPF 20+, една супена лъжица витамин E, взет от капсули, две супени лъжици масло от шеа, защото съдържа натурален филтър SPF 4-5, етерично масло по желание. Витамин E и етеричното масло не са задължителни компоненти. Всички други съставки, освен цинковия оксид, трябва да бъдат внимателно размесени и разтопени в съд на водна баня. Цинковият оксид се добавя последен. Готовата смес се изсипва в буркан от тъмно стъкло, защото този вид може да осигури на козметиката дълготраен срок на годност.

Слънцезащитен крем, полезни съвети

Домашният слънцезащитен крем има филтър SPF 20. Филтърът може да се увеличи при добавяне на повече цинков оксид. Този продукт не е водоустойчив, така че след плуване или на всеки два часа, трябва да се поставя отново. Козметичният продукт трябва да се съхранява на хладно и сухо място, трайността му е около половин година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следваща статия

Спирала Lashcode – за идеален вид на миглите

пт сеп. 28 , 2018
Перфектен грим и грижа на възможно най-високо ниво – това можете да очаквате от Lashcode. Тази спирала съчетава три важни елемента, които в крайна сметка правят Вашите мигли идеално покрити, заслепяващи с красота. Спиралата Lashcode има страхотен апликатор Четката в спиралата Lashcode е с високо качество и е прецизна. Има […]
naĭ-dobra spirala Lashcode